ROM | RUS

Credite ipotecare - notiuni de baza!Credit ipotecar   sunt banii pe care ii acorda o institutie financiara pentru procurarea sau reparatia unui imobil (apartament, casa de locuit, terenuri, s.a.) sub gaj imobil. De regula creditul ipotecar se acorda pe un termen lung pana la: 10 - 20 de ani, iar platile se ramburseaza lunar in rate egale sau in descrestere, rata fiind compusa din: corpul creditului, dobanda si comisioanele aferente.


Creditul ipotecar te ajuta sa-ti procuri propria locuinta, achitand initial doar 30 - 35 % din valoarea reala a ei. Ca rezultat, devii imediat proprietar al unei locuinte, iar restul sumei o achiti treptat. Creditul ipotecar te scapa de povara trailui cu parintii sau chiriei, achitind ratele pentru propriu apartament, care practic sunt echivalente cu platile lunare pentru gazda.


Creditele ipotecare  constituie si o investitie profitabila a mijloacelor financiare pe termen lung. Preturile la imobil pe o perioada indelungata de timp au tendinta de crestere, iar suma totala achitata pentru credit (inclusiv dobanda si comisioanele) oricum va fi mai mica decit valoarea de piata a imobilului la finele perioadei de creditare. In plus dispuneti de un activ lichid, care il puteti vinde oricind.

 Vezi si ipoteca, gaj – notiuni juridice

 Sursa Imagine: http://www.finanziamentiprestitimutui.com/ipoteca/

Taguri